Makelaar Spijkenisse en Rockanje

Taxaties

Laat uw huis taxeren door een ervaren NVM Makelaar

‘Velen kennen de prijs, slechts enkelen de waarde’, aldus een oud gezegde. Hypotheeknemers, of geldverstrekkers, hebben deze echter nodig bij een hypotheekaanvraag om de waarde van het onderpand te kunnen bepalen. Hetzelfde geldt voor een NHG-garantie. Voor de zogenoemde gevalideerde taxatierapporten die u hiervoor nodig heeft, kunt u één van onze gecertificeerde taxateurs inschakelen.

Gevalideerd en ongevalideerd

De validatie (controle op geldigheid en juistheid) gebeurt door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Maar ook bij echtscheidingen (met name ten behoeve van het uitkopen van een ex-partner), het verdelen van nalatenschappen en bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking komt waardebepaling om de hoek kijken. Hierbij volstaat in de meeste gevallen een ongevalideerd rapport

Snel en zeer concurrerend

Wij kunnen logischerwijs alleen als onafhankelijke taxateur optreden wanneer wij niet tegelijkertijd als aan- of verkoopmakelaar worden ingeschakeld. Onze taxateurs stellen de taxatierapporten snel en tegen een zeer concurrerend tarief op. Deze worden door alle geldverstrekkers in Nederland geaccepteerd.   

Wanneer u een huis koopt, wil de hypotheekverstrekker weten wat de woning waard is. Voor het aanvragen van een hypotheek is een geldig taxatierapport dan ook verplicht.

De geldverstrekker beoordeelt op basis van het taxatierapport hoeveel hypotheek ze verleent voor een woning. Een taxatie is afhankelijk van een aantal factoren en bepaalde eisen. KVW Makelaars heeft gecertificeerde taxateurs in huis die zorgen dat de taxatie van uw woning volledig voldoet aan de eisen die een gevalideerde taxatie voorschrijft.

Wat is een taxatie?

Bij een taxatie wordt de marktwaarde van een woning bepaald door een deskundige, de taxateur. Dit is nodig voor de aanvraag van een hypotheek en de taxatie geldt als bewijslast voor de werkelijke waarde van een woning. Door middel van de taxatie kunt u inschatten of de vraagprijs van een woning reëel is. Daarnaast is een taxatie bij een bestaande woning ook nog eens verplicht voor het verkrijgen van een hypotheek. Bij nieuwbouw gelden andere regels. Wanneer u een nieuwbouwwoning direct na oplevering koopt is een taxatie niet nodig. Bij het in eigen beheer bouwen van een woning met eigen architect en aannemer is een taxatie wel weer verplicht.

Gevalideerde en ongevalideerde taxaties

Een taxatie kan gevalideerd of ongevalideerd zijn. De validatie (controle op geldigheid en juistheid) gebeurt door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en staat door middel van deze validatie voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij echtscheidingen, het verdelen van nalatenschappen en het bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking komt een taxatierapport ook van pas. In deze gevallen volstaat vaak een ongevalideerd taxatierapport.

Hoe verloopt een taxatie?

Een taxatie wordt uitgevoerd wanneer er een koopovereenkomst is getekend door de koper en verkoper. De taxatie moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur en deze mag zelf niet betrokken zijn bij de verkoop of koop van de woning. Wanneer u KVW Makelaar inschakelt, gaat één van onze gecertificeerde taxateurs voor u aan de slag om de verkoopwaarde van een woning te bepalen. Vooraf maken wij met u een afspraak om een datum af te spreken. Op het afgesproken tijdstip bekijken wij zorgvuldig de woning en het terrein eromheen. Bij de woning taxatie wordt onder andere rekening gehouden met:

 • de ligging en omgeving
 • het type woning
 • de oppervlakte
 • constructie en gebruikte materialen
 • de staat van onderhoud
 • Na de taxatie krijgt u het taxatierapport, waarin de taxateur de woningwaarde beschrijft en onderbouwt hoe hij hiertoe is gekomen.

Kosten taxatie huis

De kosten van een taxatierapport zijn eenmalig fiscaal aftrekbaar en opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • het tarief van de taxateur
 • kadasterkosten
 • validatiekosten
 • administratiekosten
 • BTW

Het taxatierapport wordt door onze taxateurs vakkundig opgesteld tegen een concurrerend tarief. Het rapport wordt door alle geldverstrekkers in Nederland geaccepteerd.   

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie?